Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα αποθεματικά των Ταμείων (Για να σκάσει ο Πάγκαλος)

ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Eμμ. Μπενάκη 28, 106 78 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@hol.gr http://www.pamehellas.gr/ Αθήνα 8.06.07

Σταματήστε τη λεηλασία του μόχθου των εργαζομένων

Μαύρα γυαλιά επιχειρεί να μας φορέσει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε για το «θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίηση της περιουσίας των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης». Αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολουθήσαμε την κοκορομαχία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για το ποιος είναι κλέφτης και ποιος απατεώνας, η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί να αυξήσει τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων και να διευκολύνει νομοθετικά τους γύπες του κεφαλαίου. Οι προτάσεις της περιλαμβάνουν:

α Διατήρηση και αύξηση του ποσοστού του 23% που μπορεί να «επενδύεται» στο τζόγο.

α Διατήρηση των μεσαζόντων (χρηματιστηριακές εταιρίες, πιστωτικά ιδρύματα κ.α.) με ταυτόχρονη διεύρυνση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων τους.

α Κανένα περιορισμό των μορφών τζογαρίσματος (δομημένα, σύνθετα, αμοιβαία κλπ.). Δίνει τη δυνατότητα να αιμοδοτηθεί με τα χρήματα της Εργατικής Τάξης και η Ευρωπαϊκή χρηματαγορά, καθώς και να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση, κυρίως του χώρου της Υγείας, μέσα από τις «Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα». Στη σκληρή επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και την περιουσία των εργαζομένων, απαντάμε με αντεπίθεση. Ο αγώνας μας για συσπείρωση περισσότερων εργαζόμενων στο διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, θα ενταθεί. Καθημερινά στους τόπους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις, στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 16 και 17 Ιούνη, δυναμώνουμε το μέτωπο διεκδίκησης για:

α Κατάργηση του συνόλου των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

α Επιστροφή όλων των απωλειών από το 1950 έως σήμερα.

α Την κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

α Τη μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 60 για τους άντρες και τα 55 για τις γυναίκες, με αντίστοιχη μείωση κατά 5 χρόνια για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

α Πλήρη σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας με τη συμπλήρωση 30 χρόνων εργασίας ή 9.000 ενσήμων. Θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης με 4.050 μέρες ασφάλισης.

α Καμιά πρόσθετη επιβάρυνση στους ασφαλισμένους.

α Απαλλαγή των εργαζομένων από την εισφορά στον κλάδο Υγείας – Πρόνοιας.

α Το κόστος των μέτρων να βαραίνει την εργοδοσία και το κράτος. Η Εργατική Τάξη πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της. Από τις φούσκες του χρηματιστηρίου και τις επενδύσεις σε τζόγο, αυτός που βγαίνει συνολικά χαμένος είναι ο λαός. Όταν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. μιλούν για επενδύσεις και ανάπτυξη εννούν μόνο την ανάπτυξη και την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και φυσικά το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Δεν μας ξεγελούν! Δυναμώνουμε την πάλη για το χτίσιμο μετώπου που θα ανατρέψει την πολιτική της νόμιμης και παράνομης κλεψιάς! Ο πλούτος ανήκει στον κόσμο της δουλειάς!

Η Εκτελεστική Γραμματεία

2 σχόλια:

pks_csd είπε...

wraioi s/foi.
Kalh synexeia

Balte mas kai se kana link

pks-csd.blogspot.com

pks_csd είπε...

a, kai balte kai kana mail...